Hae tästä blogista

perjantai 6. tammikuuta 2017

Vauvan sukka neulekoneelle

Ohje on ihan perusohje sukan neulomiselle koneella. Sivuun tulee sauma. Sauman silmukoinnin helpottamiseksi kantapäätä tehdessä toisessa reunassa on 2s, jotka odottaa kantapään teon ajan.

Lanka Novita Nalle tai vastaava
Kone Brother ohutlankakone, kaksitaso
Säätö 8
MUISTA, että koneissa on eroja! Voit tehdä näillä säädöillä ja katsoa millainen tuli.
Koneella tehtäessä pitää yleensä aina tehdä mallitilkku! Säästät monet murheet, kun tarkistat sillä oman koneesi säädöt. 

Valitse 42 silmukkaa työhön. Neulo 2x2 resoria koneen ohjeen mukaan säädöllä 3 10krs.
Neulo sileää/kuviota 22krs säädöllä 8. 

Jos haluat, voit kierroksella 10-12 siirtää 2x2 resoria varten silmukat ja neuloa resoria 10krs. Tai tehdä koko 30-32krs resoria.

Voit tehdä myös päärmeen, jos sinulla ei ole alatasoa. Päärmeen jälkeen kannattaa neuloa yksi reikärivi, johon voit pujottaa nauhan.
Nämä sukat on tehty koko varsi samalla kelkalla, eli kelkassa on kiinni koko ajan alatason liitäntälevy. Säätö pitää muistaa vaihtaa sileää neulottaessa. Kirjoneuletta ei tällä tyylillä voi tehdä.

Nosta 19s kelkan vastakkaiselta puolelta lepoasentoon ja neulo 2s käsin kelkan puolelta. Nosta ne lepoon ja nosta lanka neulojen päälle.
 Käännä kelkan valitsijavipu H-asentoon, jolloin kelkka ei neulo levossa olevia silmukoita. 

Nosta kelkan puolelta seuraava neula lepoon.

Kiristä lankaa hiukan, jotta reunimmainen silmukka ei jää löysäksi ja tee reikää. Langasta jää lepoasentoon jätetyn neulan päälle lenkki. Näin sukkaan ei tule reikää.

Nosta joka krs 1 neula lepoon aina kelkan puolelta, kunnes neulottavana on 6s.
Nyt lähdetään tuomaan neuloja takaisin työhön. Nosta joka krs 1s nyt kelkan vastakkaiselta puolelta.(kuva yllä) Neula viedään vain siihen asentoon, että valmis silmukka ja langankierto jäävät läpän taakse. Jos nostat kelkan puolelta neulan työhön, siihen jää reikä.
Kun olet neulonut 17s takaisin työhön, sinulla on valmis tiimalasikantapää. Nyt sinulla on kelkka levossa olevien neulojen päällä ja toisessa reunassa on vielä 3s. 
Tuo nämä 3s työhön, neulo ja siirrä valitsijavipu N-asentoon.

Neulo lapa kaikilla silmukoilla 9krs. Kelkka jää vastakkaiselle puolelle kuin kantapää. Silloin sauma jää jalkapohjaan.

Kärkikavennukset tehdään samoin kuin kantapää, mutta kavennukset tehdään puolella silmukkamäärällä eli 21silmukalla. Muista laittaa valitsijavipu H-asentoon, jotta kelkka ei neulo levossa olevia.  Kavennukset lopetetaan, kun jäljellä on 10s. Sitten lisätään niin kauan, että kaikki 21s on takaisin työssä. 
Käännä valitsijavipu N-asentoon, katkaise  riittävän pitkä lanka ja neulo jätelanka koko neuleen leveydeltä. 


Sukka on päättelyä vaille valmis.