Hae tästä blogista

perjantai 30. joulukuuta 2016

Käsityöyrittäjäksikö kuitenkin?

Lankahelvetin blogissa oli loistava kirjoitus siitä, kuinka koneneulontaa aliarvostetaan käsityönä. Suosittelen lukaisemaan kyseisen tekstin.
http://www.lankahelvetti.net/2016/12/arvosta-tyotasi.html?m=1
 Olen joutunut monesti saman kohtelun uhriksi. 
Siksi varmaan on ollut helpompaa antaa neuleyrittäjyyden vielä muhia ja tehdä oikeita palkkatöitä. Siis olen seurannut tätä käsityön arvostamista nyt 15 vuotta, siitä kun valmistuin ja aioin silloin oikeasti alkaa tekemään käsitöitä yrittäjänä. Silloin käsityö oli todella ala-arvostettua ja luovuin koko suunnitelmasta.
Sitten miehen juuri aloitettu yritys näytti todellisuuden, kuinka paljon sitä työtä pitää oikeasti tehdä, että menestyy. Tuli perhe ja hyvä työ. Miksi muuttaa tätä?

Tässä aamun juoksulenkin jälkeisellä aamupalalla istuessani mietin syntyjä syviä. 
Miten olisikaan ihanaa tehdä juuri sitä mitä rakastaa? 
Mutta kun aina miettii asioita syvällisemmin, on paljon helpompaa olla mukana miehen yrityksessä ja tehdä näitä muita vain harrastuksena. 
Nyt joku tuttu varmasti miettii, miksi tuo maksaa alvit ja ennakot, jos ei kerran halua tehdä mitään? No, nehän on tullut Oriflamen kautta. Siksi toiseksi toiminimeä on helpompi pyörittää, kun joutuu pitämään kirjanpitoa. 
Ja haluan tehdä tilaustyöni yrittäjänä, jotta käsityöyrittäjyys nousisi oikeaan suuntaan. Siis toisin sanoen haluan, että käsityöstä maksetaan se oikea summa, eikä sohvanpohjamaksu. 

Haaveilen joistakin asioista, mutta aika näyttää, miten asiat menee. Siihen asti teen edelleen korjausompelua, tilausneuleita(nykyäänhän kaikki tekevät itse neuleensa) ja hyväntekeväisyyttä.