Hae tästä blogista

lauantai 5. syyskuuta 2015

Kansallispukuprojekti

Tämä etenee nyt vain päässä. Leikkasin viikolla paidan kaavat. Mittojen mukaan pitäisi olla 44-46. Oikea kokoni yläosissa on 38-40. 
Testasin kaavaa päälleni ja se oli suuri. Mutta mikä pitäisi olla paidan väljyys, se pitäisi nyt selvittää, kun ehtisi...
Nyt sitten kudontaohjetta luettuani, sieltä löytyi loimelle vaihtoehtolangat 301 tai 452. Ja sain tuota 452. Ei edes ehdotettu tuota pellavanväristä joka oli ohjeessa 1. vaihtoehto. Harmittaa, mutta jos kankurituttavalle lanka kelpaa, niin vaihdamme ja saan häneltä pellavanvärisen langan. Hän on kutonut kansallispukukankaita vuosia, joten tietää mikä on oikea. Silloin saisin tehtyä myös miesten liivikankaan samaan loimeen. 

Nyt viikolla sitten Nuorisoseuran johtokunnan kokouksessa oltuani sain valtuudet alkaa valmistamaan Jurvan nukkea. 
Vanha tekijä halusi siirtää vastuun jollekin ja minä olin erittäin innokas. Emme halua antaa valmistusta kenellekään ulkopuoliselle ja uutena innokkaana nuorisoseuralaisena halusin ottaa tämän työn vastaan. 
Varmasti laitan kuvia sitten talven aikana, kun saan ekoja nukkeja valmiiksi. No senkin takia haluaisin tehdä pellavanvärisen loimen, jotta voin kutoa loimen loppuun nukelle Jurvan hamekangasta. 
Toisaalta, jos nyt teen nuo omat hameet vain tuohon punaiseen ja teen sitten oman loimen liiveille ja nuken kankaalle. Niin sitten voisin kutoa liivikankaan välissä... Tässäpä onkin miettimistä!